marți, 26 mai 2009


Muzica este un dar divin ,cu implicatii religioase, etnice, biologice, psihologice, informationale etc.Ea exista prin ingemanarea ritmului cu melodia sub forme armonice sau polifonice, de timbru diferit, la diferite inaltimi si intensitati.
Muzica este un lumbaj universal, ce patrunde direct in inima inundand sufletul uman cu parfumul sau.Ea este un sistem informational ce transmite trairi, sentimente, dorinte, amintiri, infierbanta sau linisteste, mobilizeaza sau demobilizeaza.
Desi aparent inofensiva, ea poate fi hrana sau un drog, aliment sau medicament si poate provoca dependenta.Cu muzica nu este bine sa ne jucam.Ea este o cheie universala valabila, ce patrunde usor in psihicul uman si face unele modificari acolo, dupa natura sau morala, pentru ca muzica este de doua feluri: muzica divina shi muzica laica.
Muzica divina are drept inspirator pe Duhul Sfant.Ea este 100% curata, sanatoasa, morala, utila, placuta, frumoasa, incurajeaza, purifica etc...
Muzica poate manipula mase, poate hipnotiza multimi, poate droga pe cei care o asculta, fara ca acestia sa-si dea seama.Ea-i poate face pe oameni sa strige, sa faca miscari necontrolate, sa planga sau sa rada fara motiv,sa faca gesturi indecente, sa fluere sau sa strige, sa danseze din toata fiinta pana la pierderea cunostintei, pana la delir sau lesin.Oamenii pot intra in rezonanta si nu se mai pot stapani.Multimile agitate au influente imprevizibile.

Un comentariu: